TEDxHelsinkiUniversity

Posted on: March 31, 2020 Posted by: pooreel2bd9ff99 Comments: 0

TEDxHelsinkiUniversity

Me kaikki olemme varmasti kuulleet TED-konferensseista, mutta mikä on TEDxHelsinkiUniversity? Kyseessä on Helsingin Yliopiston opiskelijoiden järjestämä yksityinen tapahtuma, jonka toimintaa tukevat yliopiston eri tiedekunnat. Tapahtuman ideana on tuoda kansainvälinen TED-kokemus myös Suomeen. Aivan kuten maailmanlaajuisissa TED-konferensseissa, koostuu kyseinen tapahtuma erilaisista puheenvuoroista, joiden tavoitteena on esittää uusia, innovatiivisia ideoita ja herättää avointa keskustelua tapahtumaan osallistuvien kesken. TED on voittoa tavoittelematon organisaatio ja näin ollen TEDxHelsinkiUniversity-tapahtuma ei myöskään tavoittele taloudellista voittoa. Ensimmäinen TEDxHelsinkiUniversity järjestettiin toukokuussa 2017 ja se kantoi nimeä “Who Are We?”. Tapahtuma keräsi suuren suosion, jonka seurauksena tapahtuma tullaan järjestämään uudelleen myös vuonna 2018. Tavoitteena on, että tapahtuma kasvattaisi suosiotaan vielä entisestään ja näin siitä tulisi vuotuinen konferenssi, jossa ideat ja ajatukset nousevat keskustelujen aiheiksi. Innovatiivisuus ulottuu myös tapahtuman toteuttamiseen; sitä pystyy seuraamaan reaaliaikaisesti netin välityksellä.

Mikä on TEDx?

TEDx-tapahtumat ovat osa jättimäistä TED-konseptia, mutta TEDx-tapahtumat ovat yksityisten henkilöiden tai ryhmien järjestämiä tapahtumia, jotka seuraavat TEDin konseptia ja sen sääntöjä. Kyseiset konferenssit kattavat aina aiheita useista eri kategorioista, joka tekee konferenssista paljon mielenkiintoisemman ja laaja-alaisemman. Tapahtumien ideana on antaa puheenvuoro heille, jotka eivät yleensä sitä saa. Tämä tarkoittaa sitä, että puhujat eivät ole ammatiltaan luennoitsijoita. Koska tapahtuma on osa suurta TED-konseptia, myös TEDx-tapahtumissa näytetään virallisia videoita TED-konferensseista, joka tuo TED-kokemuksen myös TEDx-tapahtumiin. Tapahtumat eivät saa ottaa kantaa poliittisiin tai uskonnollisiin aiheisiin. Ideana onkin tarjota kaikille mahdollisuus nauttia uusista ideoista, ajatuksista ja inspiroivista keskusteluista. TEDxHelsinkiUniversity on yksi harvoista Suomessa järjestetyistä TEDx-tapahtumista ja sen suosio on kasvanut niin opiskelijoiden kuin myös ammattilaisten keskuudessa. Koska TEDx-tapahtumiin on tarkat ohjeet ja säännöt, on niiden laatu aina varmistettu.

TEDxHelsinkiUniversity 2018

Vuoden 2018 TEDxHelsinkiUniversity järjestetään 11.toukokuuta Tiedekulmassa (os. Yliopistonkatu 4, Helsinki). Koska tapahtuman tavoitteena ei ole taloudellisen voiton tekeminen, ovat lipun tähän konferenssiin maksuttomia. Valitettavasti kaikki liput konferenssiin on jo varattu ja lunastettu, jonka takia paikan päälle tapahtumaan ei enää pääse. Tiimi tapahtuman takana on kuitenkin varautunut tähän, ja kuten edellä on mainittu, voi konferenssia seurata myös netin välityksellä. Tapahtuma toki etsii vielä motivoituneita ja ahkeria vapaaehtoistyöntekijöitä ja tarjoaa mahdollisuuden olla osa innovatiivista tiimiä ja osallistua tapahtumaan tällä tavoin. Tämän vuoden tapahtumaan on kerätty 12 puhujaa – koomikosta tekoälyfirman toimitusjohtajaan. Tämä puhujien monipuolisuus kertoo todellisesta TED-filosofiasta, jonka tavoitteena on esitellä laajasti erilaisia ideoita ja ajatusmalleja sekä herättää keskustelua. Puhujille on tarjolla myös valmentajia, jotka auttavat heitä saamaan sekä puheensa sisällön että esiintymisen huippukuntoon itse tapahtumahetkeä varten. Valmentajat itse ovat ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet esiintymiseen ja puhumiseen.