Mikä on TEDx-tapahtuma?

Posted on: January 27, 2023 Posted by: pooreel2bd9ff99 Comments: 0

Mikä on TEDx-tapahtuma?

Kuvittele päivä täynnä loistavia puhujia, ajatuksia herättäviä videoita ja kiehtovia keskusteluja. TEDx-tapahtuman järjestäminen voi auttaa luomaan yhteisöön ainutlaatuisen tapaamisen, joka inspiroi, tiedottaa ja vapauttaa uusia ideoita.

TEDx-tapahtuma, paikallinen kokoontuminen, jossa jaetaan suoria TED-tyyppisiä keskusteluja yhteisön kanssa, on paikka, jossa jaetaan TED-tyyppisiä esityksiä ja keskusteluja. TEDx-tapahtumat suunnitellaan perusteellisesti ja koordinoidaan itsenäisesti yhteisökohtaisesti. Jokaisen TEDx-tapahtuman sisältö ja suunnittelu ovat ainutlaatuisia, ja jokainen niistä kehitetään yksilöllisesti. Kaikilla tapahtumilla on kuitenkin joitain vakioominaisuuksia.

TEDin muodossa

Tämä keskustelujen, mielenosoitusten ja esitysten kokoelma on ideakeskeinen ja kattaa laajan valikoiman aiheita, jotka rohkaisevat oppimaan, inspiroimaan sekä ihmettelemään ja herättämään tärkeitä keskusteluja.

Monipuoliset aiheet

Jokainen TEDx-tapahtuma käsittelee useita kysymyksiä ja sisältää erilaisia ääniä eri tieteenaloista. Ei ole hauskaa, kun on paljon erilaisia.

Sisältö on yhteisölähtöistä ja puolueetonta

TEDx-tapahtumalla, jonka vapaaehtoiset järjestävät yhteisössä, ei ole poliittista, uskonnollista tai kaupallista agendaa. Sen tarkoituksena on inspiroida keskustelua, yhteyttä ja yhteisöä.

TEDx-tapahtuma ei ole:

  • TEDx-konferenssi ei ole toimiala- tai markkinointikonferenssi. Se ei rajoitu yhteen alaan tai aiheeseen. Sitä ei ole käytetty myymään mitään.
  • TEDx-tapahtumaa ei voi järjestää kaupallisten tai uskonnollisten ryhmien toimesta tai niille.
    On mahdotonta käyttää TEDx-tapahtumia varojen keräämiseen edes hyväntekeväisyyteen.
  • TEDx-konferenssia ei voi yhdistää toisen kokouksen, tapahtuman tai organisaation kanssa.
  • TEDx-tapahtumaa ei voi yhteisbrändätä minkään laitoksen kanssa paitsi tietyille lisenssityypeille – korkeakouluille tai yliopistoille tai sisäisille tapahtumille (yrityksille ja organisaatioille).
  • TEDx-tapahtuma ei tarjoa alustaa piiri- tai ammattipuhujille. Se on ensisijaisesti alusta, joka isännöi motivoivia puhujia ja elämänvalmentajia. Sen tarkoitus ei ole tarjota alustaa niille, joilla sitä ei ole.
  • TEDx-tapahtumat eivät rajoitu yrittäjyyteen, teknologiaan tai liiketoimintaan. Monipuoliset aiheet ovat tärkeitä!

TED, mikä se on?

Voittoa tavoittelematon järjestö TED on sitoutunut levittämään ideoita lyhyiden, vaikuttavien luentojen kautta. Se sai alkunsa vuonna 1984 konferenssina, joka toi yhteen teknologian, viihteen ja muotoilun; nykyään se käsittelee myös liiketoimintaa, globaaleja haasteita ja tiedettä. Yli 100 eri kieltä käytetään TED-keskustelujen välittämiseen yleisölle kaikkialla maailmassa.

Tämä on TED:n ilmoittama tarkoitus. “TED on maailmanlaajuinen yhteisö, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää maailmasta kaikista taustoista ja kulttuureista. Uskomme vahvasti ideoiden kykyyn muuttaa asenteita, elämää ja viime kädessä maailman kulkua. Luomme uteliaiden ihmisten yhteisö, joka on vuorovaikutuksessa ideoiden ja toistensa kanssa TED.com-sivustolla sekä TED- ja TEDx-tapahtumissa ympäri vuoden ympäri vuoden. TED.com on maailman inspiroivimpien ajattelijoiden ilmaisen tiedon keskus.

Tämä osoittaa, että TED:n tarkoitus on tarjota pääsy uuteen tietoon ja keino levittää sitä maailmanlaajuiselle yleisölle. He pyrkivät jakamaan ja inspiroimaan uusia ideoita yksilöissä varmistaen samalla, että kaikilla on pääsy niihin tulevaisuudessa. Yksi lukuisista sivustoista, joiden avulla voit oppia lisää TED-maailmasta, on heidän verkkosivustonsa TED.com.

Maailman huippuajattelijat ja tekijät haastetaan kertomaan elämästään 18 minuutissa tai vähemmän TED-konferenssissa. Roger Ebert, Sheryl Sandberg, Bill Gates, Elizabeth Gilbert, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Brian Greene, Isabel Allende ja entinen Britannian pääministeri Gordon Brown ovat vain muutamia merkittävistä puhujista, jotka ovat esiintyneet TED:ssä. TED-konferenssi järjestetään Vancouverissa, Kanadassa, joka kevät, ja se järjestetään samanaikaisesti TEDActiven kanssa Whistlerissä, Brittiläisessä Kolumbiassa. TEDGlobal-konferenssi järjestetään joka kesä Edinburghissa Skotlannissa.

Maapallo voi katsoa TED Talks -materiaalia TED-konferenssien puheista ilmaiseksi osoitteessa TED.com. Joka työpäivä julkaistaan uusi TED Talk. Vapaaehtoiset ympäri maailmaa tekstittävät TED-keskustelut yli 90 kielellä Open Translation Projectin kautta. TED-keskusteluja lähetetään televisiossa, radiossa, Netflixissä ja useilla verkkosivustoilla jakeluverkostojemme ansiosta.