Mitä eroa on TEDx:n ja TED:n välillä?

Posted on: January 27, 2023 Posted by: pooreel2bd9ff99 Comments: 0

Mitä eroa on TEDx:n ja TED:n välillä?

Olet ehkä nähnyt videon TED-keskustelusta, jos olet ollut verkossa jonkin aikaa. Olet ehkä jopa etsinyt TED-keskusteluja johtajuudesta ja aktivismista. Olet ehkä huomannut, että jotkin näistä videoista ovat peräisin TED:ltä tai ne voivat olla TEDx[Insert City]. Olet ehkä miettinyt: “Mitä eroa on TEDx:llä ja TED:llä?” Autamme mielellämme.

Mikä on TED? Mitä ovat TED-keskustelut ja mitä ne tarkoittavat?

TEDx:n ja TED:n välisten erojen ymmärtämiseksi on ensin määriteltävä, mikä TED on. TED on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on omistautunut ideoiden levittämiseen. TED-konferenssi perustettiin vuonna 1984 yhdistämään teknologiaa, viihdettä ja muotoilua. TED tunnetaan lyhyistä, tehokkaista puheistaan (usein vain 18 minuuttia).

TED:n tehtävänä on edistää ideoita. Se on maailmanlaajuinen yhteisö, joka toivottaa tervetulleeksi ihmiset kaikista tieteenaloista ja kulttuureista, jotka haluavat ymmärtää maailmaa paremmin. TED:n omistaa voittoa tavoittelematon säätiö, joka on puolueeton ja jonka tavoitteena on levittää mahtavia ideoita.

TEDin perustivat vuonna 1984 Richard Saul Wurman ja Harry Marks. TED-konferenssi perustettiin vasta vuonna 1990. TED-konferenssi perustettiin Montereyssä, Kaliforniassa, vuotuiseksi tapahtumaksi. Tapahtumasta tuli tunnettu tapahtuma. TED-konferenssin puhujalistaa on laajennettu sisältämään filosofeja, muusikoita, yritysjohtajia, filantroopeja ja muita merkittäviä henkilöitä. TED laajeni sisältämään konferensseja, TED-keskusteluja, The Audacious-projektia ja maailmanlaajuista TEDx:ää.

Mitä eroa on TEDx:n ja TED:n välillä?

Vaikka TEDx:llä ja TEDx:llä on monia yhtäläisyyksiä, ne ovat loppujen lopuksi erillisiä kokonaisuuksia. Olemme sukeltaneet TED:n historiaan ja tarinaan. Tiesitkö, että TED Talks julkaistiin suurelle yleisölle heinäkuussa 2006? Niitä katsottiin miljoonia kertoja verkossa sen jälkeen, kun TED julkaisi ensimmäisen videonsa. TED-keskustelut verkossa olivat niin suosittuja. TED käynnisti verkkosivustonsa uudelleen heidän ympärillään ja sillä on nyt maailmanlaajuinen yleisö.

Monet ihmiset ympäri maailmaa halusivat isännöidä omia TED-keskustelujaan TED:n maailmanlaajuisen kattavuuden vuoksi.

TED-harrastajat halusivat oman TED-konferenssinsa räätälöitynä paikallisten yhteisöjensä tarpeisiin. Näissä TED-keskusteluissa esiintyisi paikallisia johtajia ja yhteisön vaikuttajia ja jaettiin ideoita, jotka ovat tärkeitä heidän alueelleen. Tämä tapahtuma oli halvempi kuin alkuperäinen TED-konferenssi, eikä se maksanut 10 000 dollaria. Näin TEDx alkoi.

Vuonna 2010 TED-kuraattori Chris Anderson esitteli TEDx:n.

Mikä on TEDx-keskustelu?

Yksinkertaisesti sanottuna TEDx on itsenäisesti järjestetty tapahtuma. TEDx on sama muoto ja muoto kuin TED Talks. Ero TEDx:n ja TED:n välillä on se, että TEDx keskittyy tietylle maantieteelliselle alueelle. Tämä yhteisötapaaminen on paikka, jossa TED-tyyppisiä esityksiä ja puheita jaetaan paikallisen yhteisön kanssa.

TEDx on levittämisen arvoisia ideoita edistävä ohjelma. TEDx on itse organisoitujen paikallisten tapahtumien verkosto, joka kokoaa ihmiset yhteen TEDin kaltaiseen kokemukseen. TED:n on lisensoitu jokaiseen TEDx-tapahtumaan. Heidän on myös noudatettava joukko ohjeita ja sääntöjä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin franchising.

TEDx jakaa joitakin ominaisuuksia TED:n kanssa, mutta se on myös sen tapahtuma.

  • TED-muoto – Jokainen TEDx-tapahtuma noudattaa TED-muotoa. Se koostuu luettelosta huolellisesti suunnitelluista keskusteluista ja mielenosoituksista. TEDx Talks keskittyy ideoihin ja sitä voidaan käyttää keskustelun herättämiseen tärkeistä aiheista.
  • Aiheiden monimuotoisuus – TEDx-tapahtumat tarjoavat esityksiä, jotka kattavat monenlaisia aiheita ja kysymyksiä. Saatavillasi on laaja valikoima näkökulmia teknologian, tieteen, suunnittelun ja liike-elämän aloilta.
  • Jokaisen TEDx-tapahtuman järjestävät yhteisön vapaaehtoiset. Puheet ovat samanlaisia kuin TED-tapahtumat. Ei ole poliittista, uskonnollista tai kaupallista agendaa. Sen tavoitteena on inspiroida keskustelua, yhteyttä ja yhteisöä.

Mitä TEDx-tapahtuma ei ole

Vaikka TEDx on avoin kaikille aiheille ja puhujille, jokaisen TEDx-tapahtuman on täytettävä tietyt kriteerit. Tätä TEDx-konferenssi EI ole:

  • TEDx-konferenssi ei rajoitu yhteen toimiala- tai markkinointikonferenssiin. TEDx ei ole tarkoitettu kaupallisiin tai myyntitarkoituksiin.
  • Vaikka rahat menevät hyväntekeväisyyteen, TEDx-tapahtumia voidaan käyttää vain muuhun kuin varainhankintaan.
  • TEDx ei voi olla kumppanina minkään muun konferenssin tai tapahtuman kanssa.
  • TEDx-tapahtumaa ei tarvitse järjestää millekään erityiselle intressille, poliittiselle, uskonnolliselle, kaupalliselle tai muulle ryhmälle.
  • TED-keskustelujen globaali ulottuvuus

TED myönsi vuonna 2009 lisenssin mille tahansa TEDx-tapahtumalle maailmanlaajuisesti. Yksityishenkilöt ympäri maailmaa loivat monia TEDx-tapahtumia. Monet tunnetut TEDx-tapahtumat ovat TEDxNewYork ja TEDxLondon. Monet korkeakoulut ja yliopistot ovat liittyneet TEDxStanfordiin, TEDxUCLA:han ja TEDxStanfordiin.

Kuinka liittyä Tedxiin tai aloittaa se

Nyt kun tiedät TEDx:n ja TED:n väliset erot, sinun kannattaa löytää sellainen lähialueeltasi. Etsi TEDx-tapahtuma alueeltasi. Voit myös aloittaa TEDx-tapahtumasi, jos etsit sellaista edelleen alueeltasi. TED tarjoaa oppaan, joka auttaa sinua järjestämään TEDx-tapahtuman. Tämä sisältää perusasiat, vastuut ja TED-lisenssin hakemisen. TEDx-ohjelma luotiin kannustamaan keskusteluun ja yhteyksiin yksilöiden, yhteisöjen ja organisaatioiden välillä TEDin kaltaisten kokemusten kautta.

TED on maailmanlaajuinen yhteisö, joka toivottaa tervetulleeksi ihmisiä kaikista tieteenaloista ja kulttuureista saadakseen syvemmän ymmärryksen maailmasta. Olemme intohimoisia ideoiden voimasta muuttaa elämää ja asenteita. TEDxWinterPark, itsenäinen TED-tapahtuma, sijaitsee Winter Parkissa. Pysy ajan tasalla uusimmista uutisista, tapahtumista ja paljon muusta tilaamalla TEDxWinterPark Lähetä meille viesti, jos sinulla on kommentteja tai kysymyksiä TEDxWinterParkista.